Makersmarkt @Kasteel van Heers - 25 augustus 2019

In het centrum van Heers ligt een vervallen kasteel. Dankzij de hulp van tientallen vrijwilligers brengt Heerlijk(heid) Heers het kasteel opnieuw precies waar het thuishoort: in het hart van elke bewonderaar van eeuwenoud erfgoed. Ze doen dit door activiteiten te organiseren en het publiek weer verliefd te laten worden op deze plek.

De Makelarij voelt veel sympathie voor deze werking. Net als ons werken ze heel hard om een lege plek weer mooi te maken. Graag steunen we hen in dit doel. Tijdens de kasteelconcerten op 25/08 vind je ons dan ook op de makersmarkt. Daar tonen onze makers hun producten en kan je kennis maken met de Makelarij.

Wie zal je er alvast ontmoeten?

- Jan van Sawdust creëert grote en kleine decorstukken uit hout voor inrichtingen van winkels en horecazaken, events of interieurprojecten bij je thuis, altijd op maat ontworpen en met een hoek af.

- Anka van Creanka maakt van oude serviezen leuke, poppy nieuwe kopjes en schoteljes.

- Margarita doet creatieve stofferingen en interieurinrichtingen.

- Astrid van Lab Creatief bouwt oude meubels om tot iets leuks en geeft workshops voor kids.

- Roon is onze metaalkunstenaar.

- Benny van Slaves of Society upcyclet oude jeansbroeken tot leuke mode-accessoires

- Mathias van Vakwerk zorgt dat we allemaal een mooie stand zullen hebben

Deze 6 makers zullen er alvast bij zijn tijdens het kasteelevent. Samen met andere makers baten zij een standje uit tijdens een makersmarkt.

Waar: Kasteeldomein Heers, Nieuwe Steenweg, Heers

Wanneer: Zondag 25 augustus 201 9 vanaf 13u

Toegang festivalplein: gratis. Festivalbandje voor de concerten: € 5 all in. Kids (-18) gratis.

Meer info over de Kasteelconcerten http://kasteelvanheers.be/events/event/kasteelconcert2019/

Hondendag - 18 augustus 2019

Joey nodigt al haar vriendjes uit in de Makelarij op zondag 18 augustus. Die dag staat alles in teken van hondjes en hun baasjes.

Allemaal welkom in de Makelarij dus! De toegang is gratis. Voor de activiteiten vragen onze partners een kleine bijdrage.

Het programma van de dag:

Hondenwandeling (gratis) onder leiding van Bruintje het Beertje (en baasje Christophe)

Professionele fotoshoot hondjes en hun baasjes by Suzan Fastré Photography

Suzan legt graag speciale familiemomenten vast en vandaag kan je bij haar terecht voor de tofste foto’s met jou en je trouwste viervoeter. In de Makelarij bouwden we samen met Suzan een leuk decor van vintage meubeltjes.

Grooming sessies by Het Trimstation

Mélodie is gediplomeerd hondentrimster voor de kleinste honden tot de grootste rassen. Ze biedt ook honden hebbedingetjes aan: houten decoratie voor thuis, speelgoed, vachtverzorgingsproducten en -materialen

Infostands en een marktje met zelfgemaakte en natuurlijke hondenspulletjes

 • Nayeli Dogs by Gwendoline Meex

  Gwendoline maakt halsbanden van PPM en Paracord. Ze adviseert je over het gebruik van etherische oliën en je kan bij haar terecht voor info over therapie met je hond.

 • Dogs Make My Day by Noortje Raedschelders

  Noortje verkoopt natuurlijk hondenvoer en gezonde hondensnacks, kwaliteitsvolle accessoires zoals mandjes, dekentjes, harnassen, koelvesten, koelmatten, denkspelletjes en hondenspeeltjes.

 • Dierenasiel Dierenvrienden Sint-Truiden

  Het voornaamste doel van het dierenasiel is de opvang van thuisloze dieren, meestal gezelschapsdieren zoals hond of kat. Het dierenasiel draait vooral op vrijwillige krachten. Kom vandaag kennis maken. Misschien is het iets voor jou.

 • Centrum voor Geleidehonden

  Het Belgisch Centrum voor Geleidehonden (BCG) in Tongeren is een professioneel opleidingscentrum voor blindengeleidehonden. In de Makelarij zullen we vandaag dopjes verzamelen ten voordele van het BCG. Zij verkopen de ingezamelde dopjes om te worden gerecycleerd in duurzame materialen.

Lunch-menu in Taverne de Kazerne, ook voor onze kwispelende viervoeters. En zelfgemaakte hondenkoekjes!

MoMeNTmakers - 10 en 16 augustus 2019

MoMeNTmakers, een essentieel onderdeel van het cultuurfestival MoMeNT in Tongeren

MoMeNT nodigt toekomstige, net-afgestudeerde of reeds gevestigde kunstenaars uit om na te denken over het thema TIJD. Acht talenten mogen een kunstwerk realiseren dat langs verschillende locaties in de stad zal reizen, TIJDreizen.

De Makelarij maakt deel uit van 2 TIJDreizen dit jaar en verwelkomt dan ook 2 rondreizende MoMeNTmakers op 10 augustus en op 16 augustus:

Corinne Heyrman - 10/08

Corinne Heyrman woont in het Nederlandse Eindhoven en heeft een Bachelor en Master in Drama/Woordkunst, nadien haalde ze nog een post academische opleiding tot dramadocent aan de Toneelacademie van Maastricht. Als Corinne erbij stilstaat, kan ze heel erg onder de indruk zijn van alles om zich heen. De gebouwen die steen per steen gevormd zijn. De vele gezinnen die erin gesticht zijn. De verschillende beroepen die elk een schakel van de samenleving vervullen. Het is daarom dat ze graag op een marktplein zit. Om te kijken hoe alles maar gaat en gaat en gaat. Hoe alles - zonder dat het zich daar bewust van is – bestaat.

Voor de audiovoorstelling 'We zullen zien' gaat Corinne op een minitribune naar Tongeren kijken en nodigt ze verschillende mensen uit om mee te kijken, zoals een historicus, een helderziende, een blinde, een nieuwkomer en iemand die er geboren en getogen is. Deze gesprekken over kijken en gezien worden vormen de basis van de audiovoorstelling, te beluisteren op de minitribune op verschillende plekken in de stad. We zullen zien is een ode aan het kijken, het gluren, het onderzoek.

Nel Bonte - 16/08

Nel Bonte komt uit Roeselare en heeft een master in beeldende kunsten. Gedurende haar Noorse residentie (juni 2018) heeft ze gewerkt rond de thema’s tijd en de typische architectuur van de streek Hameenkyro, Finland. Doorheen de dag verandert de stand van de zon, de tijd gaat altijd vooruit waardoor er prachtige schaduwen ontstonden op de hutjes die ze tegenkwam langs de wandelpaden. Om nog meer licht en schaduwpartijen te bekomen heeft ze de architecturale hutten in maquette vorm nagebouwd. Uit een 100-tal composities werkte ze één ontwerp monumentaal uit. Dit werk gaat dagelijks verhuizen en transformeren met behulp van passanten.

Toegang: gratis

Stressloze dag - 8 augustus 2019

Stressloze dag - 8 augustus 2019

Op Donderdag 8 augustus zeggen wij 'Nee' tegen stress. Het wordt een stressloze dag geïnspireerd door MoMeNT waar iedereen welkom is. Ontspan, beweeg, proef, luister en geniet van onze verschillende ontspannende sessies. Jij kiest de activiteiten en neemt deel naar believen. Ook kinderen zijn van harte welkom!

Op het programma:
- Relaxerende behandelingen en therapieën.
- Ontspannende yogasessies.
- Theeworkshops.
- Voetrefelexmassage.
- Klankschalen.
- Verhalen vertellen

Je betaalt €8 euro deelnamekosten voor alle activiteiten en krijgt een leuke goodiebag mee naar huis! Kinderen tot 12 jaar mogen gratis deelnemen.

Wij voorzien ook verkoelende dranken en een lekkere verrassing!

Kom jij ook? Schrijf je dan in via info@makelarij.be of stuur ons een berichtje via Facebook. Laat ons even weten met hoeveel personen jij aanwezig zal zijn. Inschrijven kan ook ter plaatse als er nog plek is.