Samen is beter!

De Makelarij, een vzw waar starters met creatief maaktalent en duurzame concepten onder één dak circulair ondernemen.
Dit initiatief kwam er vanuit een gezamenlijke behoefte. “We zochten een manier om meer te kunnen doen met onze producten, onze ideeën, en zelfs met ons afval. Niet meer apart, maar samen. In kringloop- ondernemen vonden we een inspirerende en innovatieve aanpak. Voor ons is de Makelarij daarom een plek waar creatieve makers samen duurzaam kunnen ondernemen, waar lokale, zelfgemaakte producten te koop zijn onder één dak en culturele activiteiten klant en maker korter bij mekaar brengen.”

Onder de initiatiefnemers bevinden zich maakateliers voor schrijnwerkerij, kunst en interieur, een eventbureau, upcyclers, horeca, een boekenbar, een herstelatelier en het hele gebouw is een ziekenboeg voor afgedankte planten. Maar er worden ook winkelruimtes ingericht waar producten van deze of andere makers samen te koop zijn. Deelnemers kunnen er betaalbaar een ruimte huren om een atelier in onder te brengen. Of ze huren een tentoonstellingsruimte of rek in de winkel om hun producten uit te stallen. Andere gelijkgestemde makers, kunstenaars, bedrijven en partners zijn welkom.

Om het juiste publiek voor de makers aan te trekken, organiseert de Makelarij vzw bovendien culturele evenementen zoals creatieve markten, tentoonstellingen, optredens,... En maken ze het publiek en partners bewust van de mogelijkheden van deze ecologische manier van ondernemen via lezingen en workshops. Ook zal er een buurtwerking opgezet worden met lokale verenigingen, wat ervoor zal zorgen dat dit project gedragen wordt door zijn eigen gemeenschap.


AANKOMENDE ACTIVITEITEN


DE DEELWINKEL

Maak jij ook hele mooie dingen die je wil verkopen? Kleertjes, meubels, kunst,... Kom gerust eens praten over jouw plek in deze winkel. Stuur ons een berichtje en maak een afspraak via info@makelarij.be

deelwinkel_001.jpg
deelwinkel_002.jpg
IMG-5190.JPG


Op de pagina met alle makers kan je ook de standhouders van de deelwinkel terug vinden.


MAKELARIJ OP INSTAGRAM